Ajankohtaista - Janne Hämäläinen

Ajankohtaista

15-vuotis synttärit!

Artikkelikuva

Kylläpä aika rientää. En jaksa uskoa että olen pyörittänyt yritystäni jo viisitoista vuotta! Vuosituhannen alussa ostin ensimmäisen järjestelmäkamerani josta olin haaveillut jo vuosia. Kun taidot karttuivat otin kuvia ystävieni häissä, sitten työkavereiden ja työkavereiden kavereiden jne. Helmikuussa 2005 rekisteröin yritykseni, asuessani tuolloin Helsingissä. Pian olikin vuorossa ihan ensimmäiset ”oikeat” asiakkaat jotka eivät olleet tuttuja mitään kautta. Kuvailin pääasiassa häitä pääkaupunkiseudulla, mutta myös jonkin verran yrityskuvauksia. Palattuani Tampereelle vuonna 2011 jatkoin kuvaustoimintaa täällä. Samana vuonna aloitin valokuvaajan ammattitutkintoon opiskelun ja paperit sain taskuuni, tosin hieman myöhässä. Tänä päivänä kuvaukset koostuvat edelleen häistä, mutta myös valmistujaiskuvista, lapsikuvista ja yrityskuvista. Synttäreiden kunniaksi helmikuun loppuun asti kaikki valokuvauspalvelut, sekä kuvatuotteet -15 %. Alennuksen saat mainitsemalla alennuskoodin SYNTTARI15 viestissäsi.

Uusi osoite vanha tuttu sisältö

Sain päätökseen sivuston osoitteen lisäksi koko sivuston siirron uuden verkkoosoitteen (www.jannehamalainen.fi) alle. Mielestäni oli luontevampaa käyttää nimeäni kantavaa verkko-osoitetta yritykseni (Nordicview.com) sijaan. Nordicview jää edelleen voimaan yrityksenäni ja avaa oman sivustonsa vanhaan tuttuun osoitteeseen myöhemmin tänä vuonna, sillä välin liikenne ohjautuu tänne. Tuo uusi sivusto on kuitenkin suunnattu pääasiassa yritysasiakkaille ja mediapalvelujen lisäksi mukaan tulee kotisivuratkaisut PK-yrityksille. Tämä on luonteva jatko valokuvaukselle, sillä omaanhan Valokuvaajan koulutuksen lisäksi IT-alan koulutuksen ja kotisivujen toteutukset aloitin jo Internetin alkuaikoina 90-luvun puolivälissä. Tästä kuitenkin lisää kun se on ajankohtaisempaa.

Hääkuvausaikoja on vielä vapaana

Yhteisellä matkalla

Hääkuvausaikoja on yhä vapaana eli hääkuvaus on edelleen mahdollista varata tälle kesälle. Syksylle aikoja on paremmin, samoin ensi vuodelle.
Soita minulle numeroon 050 5597 687 tai laita viestiä täältä.

Hääkuvaus voi olla joko pelkkä muotokuvaus (potretti) tai sitten siihen voidaan liittää vihkiminen ja juhla. Aikaa kaikelle kolmelle kuvaukselle on syytä varata vähintään 4-5 tuntia, mutta kaikki on räätälöitävissä.

Varaa kesän hääkuvausaika nyt

Hääkuvausaika on tulevalle kesälle kannattaa varata viimeistään nyt. Aikoja on vielä kohtuullisesti jäljellä ja oma kuvauskausi alkaa tällä hetkellä noin kuukauden päästä. Kesäkuukaudet ovat suosituimpia ja menevät ensimmäisenä, siksi kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

Kauttani saatte niin pienemmät kuin suuremmat kuvauspaketit alkaen pelkästä potrettikuvauksesta aina koko päivän kestävään kuvaukseen. Hinta esimerkkejä:

Hääkuvaus - potretti
.....265.00€
Häämuotokuva miljöössä kuvattuna. Hinta sisältää kuvauksen ja kolme käsiteltyä 15x20cm kuvaa pohjukkeessa. Matkat Tampereen ja Nokian alueella sisältyvät hintaan. Häämuotokuvat sisältävät myös web -käyttöön soveltuvat digikuvat.
Hääkuvaus - potretti + vihkiminen
.....350.00€
Häämuotokuva miljöössä kuvattuna sekä vihkitilaisuuden kuvaus. Hinta sisältää kuvauksen, kolme käsiteltyä 15x20cm kuvaa pohjukkeessa ja kuvat vihkitilaisuudesta (n. 20-50 kpl) digitaalisena. Matkat Tampereen ja Nokian alueella sisältyvät hintaan. Häämuotokuvat sisältävät myös web -käyttöön soveltuvat digikuvat.
Hääkuvaus - potretti + vihkiminen + juhla
.....725.00€
Häämuotokuva miljöössä kuvattuna, vihkitilaisuuden kuvaus sekä kuvausta juhlassa (yhteensä kuusi tuntia). Hinta sisältää kuvauksen, kolme käsiteltyä 15x20cm kuvaa pohjukkeessa ja kuvat vihkitilaisuudesta, sekä juhlasta (n. 200-300 kpl) digitaalisena. Matkat Tampereen ja Nokian alueella sisältyvät hintaan. Häämuotokuvat sisältävät myös web -käyttöön soveltuvat digikuvat.

Lisävedoksia samasta kuvasta saat edullisesti ja lisäkuvia toki myös lisäkuvahinnaston mukaan.

Voit tiedustella hääkuvausta alla olevalla lomakkeella:

Uusi ilme sivuille

Photo by Lex Photography from Pexels

Hiljattain päivitin sivujen ilmettä vähän modernimpaan suuntaan. Työ on vielä hieman kesken, mutta esim. galleria tulee saamaan uusia ominaisuuksia piakkoin. Sivustopäivitykset ovat usein isoja projekteja ja ei kannata kuvitella että se hoituu yhdessä illassa. Omalla kohdalla myös palvelin siirtyi takaisin Suomeen muutaman hollannissa vietyn ajan jälkeen. Loppupeleissä se muutos olikin aika pieni, vaikka kuvittelin että veisi enemmän aikaa.

Päätin myös postaa englanninkieliset sivut (ainakin toistaiseksi) vaikkain käviöitä on paljon myös ulkomailta. Luultavimmin lisään jossain vaiheessa pienen englanninkielisen sivun/osion.

Hääkuvaaja jälleen palveluksessanne

Hääkuvaaja Janne Hämäläinen – parin välivuoden jälkeen on aika palata myös hääkuvauksien pariin. Kalenteri onkin jo alkanut täyttyä ensi vuodelle ja jopa vuodelle 2019. Nyt onkin oikea aika varata hääkuvaus, kun aikoja on vielä mukavasti vapaana. Teen sekä pelkkiä vihkikuvauksia, että dokumentaarista hääkuvausta. Hintahaarukka on laaja ja siksi uudella hintalaskurilla saat helposti suuntaa antavan kustannusarvion. Voit myös kysyä alla olevalla lomakkeella vapaita aikoja.

Hääkuvaaja/Hääkuvaukset vuosille 2018 ja 2019 varattavissa.

Mitä sinun tulee tietää TFP / TFCD -kuvauksista

TFP – Historiaa

Mitä ensinnäkin ovat TFP tai TFCD -kuvaukset ? TFP/TFCD (Time for Print/CD) juontaa juurensa filmiajalle jolloin kuvaaja antoi mallille tämän tarjoamasta kuvausajasta palkkioksi aidon printin/valokuvan. Digiajan myötä tämä muuttui kuvien toimittamiseksi CD-levyllä, joka tosin sekin on jo vanha formaatti. TFCD -termi on kuitenkin jäänyt elämään ja Suomessakin on useita Facebook -ryhmiä jossa mallit, valokuvaajat ja meikkaajat kohtaavat.

Miksi TFCD ?

Usein valokuvaajilla tai malleilla on ideoita kuvauksiin, jotka voivat olla esimmerkiksi osa omaa projektia, joita ei kaupallisesti kannata tehdä. Niissä on myös mahdollista kokeilla jotain uudenlaista menetelmää tai tyyliä. Aina välillä olen ottanut kuvia TFCD -periaatteella ja aika usein ne ovat liittyneet erilaisten valaistuksien kokeiluun. Näistä saatuja oppeja olen hyödyntänyt kaupallisissa kuvauksissa. Usein ihmiset tekevät TFCD -kuvauksia myös ihan vaan harrastusmielessä ja se onkin oiva paikka tutustua uusiin ja samanhenkisiin ihmisiin.

Pidä kiinni sovitusta – tee sopimus

Kaupallisissa kuvauksissa paikalle saapumattomuus (No show) lopettaa kuvaajan/mallin/meikkaajan uran lyhyeen. Vaikka TFCD -projekteissa ei raha vaihdakkaan omistajaa, niin ihmiset varaavat niihin aikaansa. Kannattaa siis ilmoittaa ajoissa, ei edellisenä, eikä varsinkaan samana päivänä, että et pääsekään tulemaan (esim. kun juuri nyt ei huvita tai väsyttää). Entä sitten kuvausten jälkeen – milloin voin odottaa saavani kuvia ? Tämä vaihtelee kuvaaja kohtaisesti, mutta kuvien toimitus ei tulisi kestää kuukautta tai kahta pidempään. Ikäviä tarinoita kuulee silloin tällöin, että vuoden päästäkään kuvia ei ole saanut. Kannataakin tehdä kuvauksista sopimus, jossa kerrotaan montako kuvaa malli saa ja milloin. Tätäkin tärkeämpi seikka sopimuksessa on se, että mihin kuvia voidaan käyttää. Koska TFCD -kuvaukset eivät ole luonteeltaan kaupallisia, on yleisesti ajateltu tämän tarkoittavan myös sitä, että kuvia ei käytetä myöskään kaupallisissa tarkoituksissa, vaan lähinnä esim. portfoliota täydentämään. Tästäkin on useampia esimerkkejä joissa kuvaaja on ilman mallilta saatua lupaa myynyt kuvia eteenpäin, esimerkiksi näyttelyn muodossa. Toisaalta itselleni kävi kerran niin että malli halusi vain ilmaiset kuvat mallikisaa varten, tämä ei ole TFCD:n idea, vaan tällaiset kuvaukset ovat selkeästi kaupallista toimintaa.

Muista varovaisuus

Vaikka mallina oleminen voi tuntua kiehtovalta ajatukselta, kannattaa silti muistaa varovaisuus ja pitää kiinni terveestä järjestä. Alalla valitettavasti on toimijoita, joiden motiivit ovat muussa kuin kuvaamisessa. Kuvaajalla tulisi ensinnäkin olla portfolio, josta näet aiempia kuvia ja mielellän myös idea mitä kuvataan. Älä siis mallina suostu mihinkään omituisiin pyyntöiohin, esim. alastonkuviin uuden/tuntemattoman kuvaajan kanssa. Usein kannattaa ottaa kaveri mukaan, jos aihetta epäillä jotain tai kysellä esim. facebook -ryhmistä onko muilla millaisia kokemuksia.

Kiinnostuitko TFCD-kuvauksista ?

Tosiaan Aika ajoin otan itsekin valokuvia TFCD-periaatteella. Jos kiinnostuit kuvauksista, laita minulle viestä oheisella lomakkeella.

Scroll Up
Palveluina mm. muotokuvaus, hääkuvaus, lapsikuvaus, kasvokuvaus ja yrityskuvaus
Valokuvaaja Janne Hämäläinen (VAT) / Puh. 050 5597687 / Tampere, Nokia ja muu Suomi / © 2020 Nordicview.com