Hääkuvaus

Häät ja hääkuvaus

Häät ovat yksi tärkeimmistä elämän tapahtumista, johon yleensä myös panostetaan itse juhlana kaikkein eniten. Hääkuvaus on seikka josta ei tuona tärkeänä päivänä kannata tinkiä. Häät sujuvat rennosti kun ammattivalokuvaaja hoitaa juhlien kuvaustyön, näin voitte itse keskittyä vain juhlaan ja siitä nauttimiseen. Kuvaustyylini on ns. dokumentaarinen eli pyrin ikuistamaan kuviksi tilanteet ja tunteet, niin hääparilta kuin vierailtakin, hääjuhlan eri vaiheissa.

Tyypillisesti hääkuvaus koostuu seuraavista osista:

  • Kuvaus kirkossa tai muussa vihkipaikassa (vihkiseremonia)
  • Virallinen hääkuva eli hääpotretti (vähintään hääpari, morsian, sulhanen)
  • Juhlien kuvaus (mm. puheet, kakun leikkuu, valssi ja ohjelma)
Usein kannattaa varata 4-6 tuntia hääkuvaukseen jos se sisältää em. kuvaukset. Tähän voidaan lisätä myös hääaamun tapahtumat ennen vihkimistä. Tällöin kyseeseen tuleekin jo koko hääpäivän dokumentointi aamusta iltaan.

Mitä kuvaus maksaa ?

Alla hintaesimerkkejä paljonko hääkuvaus itsessään maksaa viikonloppuna , joka on yleisin ajankohta. Jos tapahtuma on arkipäivänä (ma-pe) on hinta luonnollisesti halvempi. Huomaa että hinnat eivät sisällä kuvatuotteita muotokuvista, sillä jokainen haluaa hieman omanlaisensa paketin kuvista. Vihkiseremonian ja hääjuhlan dokumentraariset kuvat sen sijaan on hinnoiltu pakettiin mukaan. Halutessasi teen mielelläni tarjouksen joka sisältää myös varsinaiset valokuvat. Kauttani saatte perinteiset paperikuvat, mutta myös tiedostot.

Hääpotretit
200€
(1-1.5 tuntia)
Viralliset hääkuvat joko miljöössä tai studiossa kuvattuna
Digitaaliset vedokset
Kuvatuotteet hinnaston mukaan
Ota yhteyttäOta yhteyttä
Vihkiminen
450€
(2-2.5 tuntia)
Viralliset hääkuvat joko miljöössä tai studiossa kuvattuna. Vihkiseremonian kuvaus kirkossa tai juhlapaikalla.
Digitaaliset vedokset
Seremonian kuvat 25-50 kpl tiedostoina
Muut kuvatuotteet hinnaston mukaan
Ota yhteyttäOta yhteyttä
Hääjuhla
1700€
(8 tuntia)
Viralliset hääkuvat joko miljöössä tai studiossa kuvattuna. Vihkiseremonian kuvaus kirkossa tai juhlapaikalla. Häävastaanoton ja -juhlan kuvaus juhlapaikalla n. 5-6 tuntia.
Digitaaliset vedokset
Seremonian kuvat 25-50 kpl tiedostoina
Hääjuhlan kuvat 200-400 kpl tiedostoina
Kuvat muistitikulla
Muut kuvatuotteet hinnaston mukaan
Ota yhteyttäOta yhteyttä

Varaa hääkuvaus ajoissa

Kun alat suunnitella varsinaisia häitä on hyvä jo sillä hetkellä miettiä myös valokuvausta. Kun hääpäivä on lyöty lukkoon, on aika varata myös kuvaus. Suosituimmat päivämäärät menevät nopeiten, joten ei kannata aikailla varauksen kanssa. Varauksen tai tarjouspyynnön voit tehdä puhelimitse (0505597687), tai yhteydenottolomakkeen alla olevalla lomakkeella:

Hääkuvaus miljöössä
Entä tarjouspyynnön jälkeen ?
Kun olet lähettänyt tarjouspyynnön, niin otan sinuun yhteyttä mahdollisimman nopeasti ja keskustelumme perusteella teen varsinaisen tarjouksen. Tarjouksen hyväksymisen jälkeen lähetän teille esitietokyselyn jonka pohjalta teemme varsinaisen toimeksiantosopimuksen. Esitietolomakkeeseen tulee tarkemman tiedot kuvausajankohdasta ja kuvauspaikoista. Siihen tulee myös asiakkaan yhteystiedot, johon kuvat yleensä toimitetaan. Sopimusehtoihin voitte tutustua täällä. Lähetän sinulle toimeksiannon nähtäväksi.
Varausmaksu ja loppusumma
Lähetän sopimuksen ohella teille laskun varausmaksusta , jonka maksamalla vahvistetaan, että kyseinen päivä on varattu teille, eikä kellekään muulle. Loppusumma maksetaan laskulla viimeistään n. 2 viikkoa ennen tapahtumaa. Loppusumman voi maksaa myös osissa.
Suunnittelu
Varausmaksun jälkeen voimme yhdessä jo hieman miettiä itse valokuvausta tapaamalla, puhelimitse tai sopimalla päivän kuvauspaikkojen katselmoinnille. Yleensä hyvä hetki tapaamiselle on sama, jolloin käytte katsomassa kirkkoa tai juhlapaikkaa, viimeistään kuitenkin pari viikkoa ennen tapahtumaa.
Hääpotretit eli häämuotokuvat
Muotokuvaukselle on useita hyviä ajankohtia. Ne voidaan ottaa ennen vihkimistä, heti sen jälkeen ennen juhlapaikalle menoa tai sitten juhlapaikalla. Kaason / Bestmanin on hyvä tietää aikataulut kuvauksen osalta ja usein jos kuvat otetaan juhlatilassa tai sen ympäristössä, on helpointa että he ilmoittavat juhlaväelle tästä. Tällöin kuvaus kannattaa myös merkitä juhlaohjelmaan. Kuvauksiin on yleensä hyvä varata avustaja (esim. kaaso tai bestman), joka voi huolehtia että meikit ja hiukset pysyvät kuosissaan, sekä tarvittaessa voi avustaa minua.
Vihkiminen
Kuvaajan osuus alkaa yleensä vihkimisestä, ellei kyseessä ole koko päivän kuvaus, jolloin aloitamme jo aiemmin. Tapahtuipa vihkiminen kirkossa tai juhlapaikalla, olen paikalla hyvissä ajoin. Vihkikuvissa pyrin ottamaan lähikuvia, sekä laajempia yleiskuvia joissa näkyy tilaa ja tunnelmaa. Pyrin tapaamaan teidät vielä hieman ennen vihkimistä, mutta viimeistään näemme kun astelette vihkipaikalle. Vihkitilaisuudesta riippuen kuvia toimitan siitä n. 20-50 kappaletta.

Hääkuvaus ja vihkiminen kirkossa
Hääjuhla
Juhlasta otan kuvia eri vaiheissa ja liikkuen juhlaväen joukossa. Tämän takia kannattaa minut sijoittaa istumaan johonkin tilan laitaan josta voin liikkua helposta ja toisaalta säätää kuvauskalustoa. Hääjuhlasta tyypillisesti valmiita kuvia tulee n. 200-300 kappaletta, riippuen kuvausajan pituudesta ja juhlien laajuudesta.
Kuvat
Häiden jälkeen toimitan teille vedokset muotokuvista n. 1-2 viikon sisällä. Vedokset ovat digitaalisia eli teille luon oman salasanasuojatun gallerian josta voitte valita mieluisat kuvat. Kaikki kuvat käsittelen aina yksitellen ja lisäksi muotokuvat saavat erikseen muotokuvakäsittelyn. Digikuvat toimitan teille muistitikulla ja perinteiset valokuvat pohjustettuina, kuvat postitan teille kotiin.

Hyvien hääkuvien pariin palaa yhä uudestaan ja uudestaan, eläen ja muistaen tuon tärkeän hetken/päivän. Tänä päivänä valokuvat ovat yleensä digitaalisia ja häät eivät ole poikkeus tässä tapauksessa. Itse suosittelen kuitenkin myös perinteisten valokuvien (paperikuvien) teettämistä, sillä ne säilyvät varmemmin tallessa kuin pelkät tiedostot.

Vihkiminen kirkossa

Hääkuvia