Studio sulkee ovensa

Vuonna 2011 ajoimme vaimoni kanssa sattumalta Pyynikin Trikootehtaan ohi ja totesin tuolloin että tuossa olisi hyvä studiotila sitten joskus. Loppuvuodesta kun valokuvaajan opintoni olivat loppupuolella, heräsi tunne että nyt on pakko saada oma studiotila. Tutkiskelin toimitilailmoituksia ja laitoin viestiä myös Pyynikin Trikoon tiloista vastaavan Eläke Varman yhteyshenkilölle. Pian Eila Varmalta vastasikin ja tilojen vuokra oli mielestäni varsin kohtuulinen. Jouluaattona 2011 minulla oli studion avaimet ja tyhjä studio. Siitäpä alkoi sitten varsinainen touhu.

Studio alussa
Tyhjä tila josta pitäisi saada studio aikaiseksi. 30.12.2011

Olin juuri saannut kaiken valmiiksi kun ensimmäinen asiakastyö tuli eteen. Koko tuotekonseptini oli hieman vaiheessa, mutta hyvät kuvat saimme otettua ja kiitos kyseiselle asiakkaalle (Riikka), että luottamus säilyi myös seuraavien kuvienkin ottamiseen asti muutama vuosi myöhemmin. Alla ensimmäinen asiakkaani tiloissa :)

Ensimmäinen asiakas
Studioni ensimmäinen asiakas tammikuussa 2012

Tästä alkoikin kolmivuotinen taival studion omistajana ja pyörittäjänä. Asiakkaita kävi tasaiseen tahtiin ja välillä kuvasin omia projektejani. Syyskuussa 2013 tilanne kuitenkin muuttui. Aloitin jälleen päivätyön valokuvauksen ohella. Tämä vei aikaa ja voimia aivan eri tavalla kuin kuluneena vuonna. Pikku hiljaa huomasin että vietin aikaa studiolla vähemmän ja vähemmän vaikka asiakastyöt siellä kuitenkin jatkuivat. Vuosi 2014 oli kuitenkin ehkä paras vuosi kaiken kaikkiaan, sillä kuvaukset monipuolistuivat, samalla kun vastaavasti taidot ottivat ison harppauksen eteenpäin. Kuvankäsittely varsinkin koki ison muutoksen ja kuten moni Photoshoppaaja tietää aikaa ohjelman parissa vierähtää helposti hetki jos toinenkin. Aikani oli kuitenkin rajallista ja kun vuosi 2015 vihdoin vaihtui oli aika tehdä päätöksiä. Asetin itselleni aikarajan kesäkuun alkuun. Jos en siihen mennessä olisi saanut järjestettyä asioitani niin, että viettäisin enemmän aikaa valokuvauksen parissa, olisi viisainta sulkea studio. Päätyöni viedessä päivät ja välistä illatkin oli päätös lopulta helppo. Kuvaukset luonnollisesti jatkuvat, nyt vain vuokratiloissa tarvittaessa tai vastaavasti asiakkaan tiloissa. Kesällä (no joo ei tänä kesänä) myös miljöökuvaukset ovat hyvä vaihtoehto.

Alla vielä muutamia kuvia kuluneen kolmen vuoden ajalta joita studiollani otin.

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/jgalleria/studiolta”]

Tavoitteenani on jonain päivän taas avata studio, joko yksin tai yhdessä kollegoiden kanssa. Tästä pientä suunnitelman tynkää olikin, mutta aika ei ollut otollinen sille tällä erää.

Nyt on kuitenkin aika suunnata kuvaukset studiomaailmasta sen ulkopuolelle :)